Com participar?

Per llegir o insertar un comentari, clica sobre "comments" al final de cada article (post)

Validaré per a la seva publicació tots aquells comentaris que s'expressin dins del respecte i l'educació.

No tens perquè opinar com jo, perquè no tots pensem igual, però si demano és coherència dins d'un marc democràtic i de respecte.

Si vols enviar-me un mail, clica el sobre.

També et pots subscriure i rebràs els post quan els publiqui

Signa amb el teu nom o amb un Nick, per poder seguir el curs de les intervencions, evita l'anònim que crea confusions.

22 de maig 2007

TRANSPARÈNCIA



Constantment ens hem trobat barreres per a dificultar l’accés a la informació que garanteix la llei als grups polítics, i inclòs a qualsevol ciutadà.

Hi ha informació que portem des del 2003 demanant-la i no hi ha forma de que ens la deixin veure i cada vegada que ens queixem el Sr. Alcalde en persona ens diu que no ho entén, que ell ha donat ordre de que ens donin el que demanem...però curiosament mai arriba aquesta informació i quan et tornes a queixar tornes a tenir la mateixa resposta de la mateixa persona.

Si aquesta afirmació del Sr. Vilà de que ningú posa obstacles al nostre accés a la informació i després d’haver-li repetit en moltes ocasions, no ha posat fil a l’agulla...ens fa pensar malament i pot ser l’agulla està a les seves pròpies mans.

Tenir majoria absoluta no eximeix a l’Administració d’haver de facilitar la informació que correspongui tant als partits de l’oposició com als propis vilatans que estiguin interessats.

Sol·licitem còpies d’un expedient per poder-lo estudiar i tant se val si li demanem personalment al Sr. Regidor d’Urbanisme Sr. Borrás, perquè triguen tant en donar-nos-ho que finalitzen els terminis per a presentar propostes o al·legacions

La nostra tònica sempre ha sigut constructiva. Mai hem emès un vot sense justificar-ho i sempre, encara que no estiguéssim d’acord amb la totalitat del projecte, hem fet aportacions per a millorar el que igualment anaven a aprovar per la seva majoria absoluta.

Hem proposat aparcaments en bateria a la zona del Parcs dels Pins pel carrer Tarragona i bucs d’assaig en la nova Escola de Música per als grups de música que n’hi han al municipi, però ambdues propostes les han rebutjat al·legant que van ser presentades fora de termini quant ja havien demanat la informació dos mesos abans al Regidor d’Urbanisme, i no ens la van donar fins finalitzat el termini establert.

Demanem participar en els concursos d’adjudicació d’obres, ens diuen que es formarà una comissió, i desprès veus publicat al Bat a Bat que l’han adjudicat sense convidar-te ni constituir l’esmentada comissió.

I el mateix ha passat amb la benzinera. En ple el nostre alcalde Sr Vilà va acceptar formar una comissió per garantir el procés d’adjudicació d’una benzinera.i aquesta comissió havia d’estar formada per tots els partits polítics , però mai es va convocar i ara a una setmana d’eleccions l’adjudica a dit, sense passar per la comissió que es va comprometre a constituir

Si us plau....T R A N S P A R È N C I A

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Patrícia, referent a l'escola de música jo el vaig veure en exposició pública i tenia varis bucs d'assaig en el primer pis. Sobre l'aparcament del parc del centre que proposes?, fer-los a costa de treure superfície al parc o amb un edifici semi-enterrat amb un cost força important? Sigues conseqüent, et queixes que es petit i car i les teves aportacions són fer-lo més petit o més car???
Salutacions

Patrícia Silva ha dit...

Bona tarda:

Abans de res animar-te a fer servir un nick per poder fer un seguiment de les intervencions.

La proposta del partit socialista envers les places d’aparcament a la zona del parc del Centre al carrer Tarragona, és molt més senzilla del que planteges.

I de fet ara es veu a on.

Hi ha una zona on no hi va parc, o sigui què l’accés pel carrer Tarragona estigui reculat i posar l’aparcament en bateria.

Ara mateix ja està reculat perquè a l’hora de fer els talussos també es perd.

Sincerament no estic d’acord amb el projecte pels següents punts, on l’estètica no té res a veure, ja que seria un punt subjectiu:

- No ha sigut consensuat amb el poble. Ni s’ha informat del que s’anava a fer.

- S’han tallat absolutament tots els pins quan molts d’ells es podien haver inclòs a l’obra, de fet el projecte contemplava guardar-ne 17. Tots tenim clar que s’havia d’arranjar, però amb coherència

- L’obra val 1.000.000 d’euros, una quantitat força important pel poble i amb els que es podien haver fet moltes actuacions més necessàries. Compta que condicionar un parc normalet, de nens, amb jocs, seients, font, i diferents tipus de paviment segons les àrees, pot pujar uns 30-36.000 euros...ves sumant

- Perquè és una obra que s’ha fet amb caràcter purament electoralista, perquè en 4 anys no s’ha fet res i havia de generar-se moviment.

Així que ni més petit ni més car com tu insinues...clar que més car ja és gairabé impossible!!

Sabies que els jocs infantils que es volen col·locar són els més cars del mercat?

Sobre els bucs d’assaig, la nostra proposta és que fossin de fàcil accés des de fora, perquè ho facin servir no només els de l’escola de música sinó també altres grups musicals que tenim al poble o algú que pugui sortir.

Havien de tenir una determinada independència per poder accedir sense interrompre el ritme normal de l’escola i sense que fes falta que l’escola estigui oberta.

No ens hem d’oblidar també que tenim grups de música que no pertanyen a l’escola i altres grups (Coral, timbalers, etc) que potser necessiten un lloc acústicament correcte i l’escola de música podria ser també polivalent en alguns aspectes.

Anònim ha dit...

el projecte del parc no costava sobre els 800000€ i no 1000000€??? és un encariment d'un 25%.

Patrícia Silva ha dit...

Veus com no hi ha transparència?

El Parc es va pressupostar en algo més de 800.000 euros inicialment, però desprès, al ple del mes de març del 2007 van haver de fer una modificació de crèdits (traspas per a partides) de 150.000 euros perquè s'havien quedat curts.

Demà et confirmo la quantitat exacte de l'ampliació que van fer al mes de març perquè en aquest moment no la tinc davant i no recordo l'import exacte perquè a aquell ple es va aumentar l'import tant de la nova Escola de Música com del Parc dels Pins i no sigui que em confongui de xifres.

Patrícia Silva ha dit...

Haig de concretar que el pressupost previst d'execució de l'obra del Parc Central és de 900.126,72 Euros

I la de l'escola de Música 982.581,28 Euros