Com participar?

Per llegir o insertar un comentari, clica sobre "comments" al final de cada article (post)

Validaré per a la seva publicació tots aquells comentaris que s'expressin dins del respecte i l'educació.

No tens perquè opinar com jo, perquè no tots pensem igual, però si demano és coherència dins d'un marc democràtic i de respecte.

Si vols enviar-me un mail, clica el sobre.

També et pots subscriure i rebràs els post quan els publiqui

Signa amb el teu nom o amb un Nick, per poder seguir el curs de les intervencions, evita l'anònim que crea confusions.

19 de maig 2007

LA MEVA INTERVENCIO SOBRE POLITIQUES SOCIALS I ENSENYAMENT A LA TAULA RODONA


(m'encanta aquesta foto, l'he tret del blog de Pilar Ventura)

La nostra societat està en constant canvi i evolució, generant noves necessitats que s’han de tenir en compte.

Actualment les polítiques socials que es donen des de l’Ajuntament son insuficients per cobrir aquestes necessitats. L’Ajuntament té moltes potestats dins dels Serveis Socials del municipi.

La taxa d’envelliment de la població del Papiol al 2006 era del 14% i fa necessari actuacions immediates en l’Assistència domiciliària, o sigui aquells serveis destinats a la persona com son:

- Telealarma per a la gent gran i contra la violència de gènere o en casos de dependència.

- Servei d’acompanyament, d’higiene dels malalts i d’estimulació

- Servei de neteja regular per a feines de casa on la gent gran ja no pot arribar.

- Servei d’àpats a domicili ja que hem perdut el menjador que hi havia.

- Promoure una xarxa de voluntariat dins del municipi per ajudar a persones amb mobilitat reduïda, acompanyament, etc.

- També s’ha d’ampliar la cobertura del centre de dia i la informació i tramitació de les ajudes per l’aplicació de la nova Llei de la Dependència, on també hem de tenir en compte que hem de crear una borsa de treball de gent que ajudi a desenvolupar-la, per donar servei.

- I òbviament no podem deixar de parlar de la construcció d’un nou ambulatori.

Pel que sembla s’ha promogut molt el nou cap de Molins de Rei però el nostre Alcalde s’ha oblidat que necessitem un ambulatori al Papiol, que la Generalitat tenia previst construir-ho en el Pla de Xoc presentat fa un parell d’anys i que l’Ajuntament només ha de cedir el terreny perquè la Generalitat el construeixi.

Hi ha un tema que també ens preocupa moltíssim i son les drogues. La Diputació té una xarxa per a la prevenció de la drogodependència i s’han d’aplicar aquest recursos en el nostre jovent per a la seva conscienciació. Fa anys que no es fa un pla de prevenció al respecte, a l’igual que s’està tancant els ulls al tràfic de drogues que hi ha al poble.

Sobre ensenyament concretaré per punts:

- S’ha de crear més places d’escola bressol.

- S’ha de potenciar l’Escola de Música per continuar la seva trajectòria i fer un estudi de necessitats que permeti optimitzar la inversió i la gestió. Estem totalment d’acord en subvencionar places per a la gent del Papiol, però no estem d’acord amb que gairebé un terç de l’alumnat és de fora i també es subvencioni. Inclús amb dues beques senseres de curs.

- Volem introduir un projecte que hem anomenat "Fem Papiol" en col·laboració al l’escola on l’alumnat tingui relació directa amb les entitats i les seves activitats, perquè aprenguin a vuire-les i a implicar-s’hi. Com per exemple que facin alguna activitat conjunta amb el Casal d’avis o vegin el cavall armat

- S’ha de fer un seguiment del pas dels nostres fills a l’ESO i el seu desenvolupament i introduir també en el seu entorn el projecte "Fem Papiol", on puguin introduir-se i col·laborar amb les entitats juvenils i culturals.

- I s’ha de crear una escola taller per donar sortides professionals als col·lectius que ho necessitin.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolguda Patricia,

Dessitjo que tots el esforços que esteu fent per aconseguir difondre les NOVES IDEES del vostre programa en el teu municipi, es vegin recompensats el proper dia 27 de maig en les urnes. Pots fer servir totes les imatges del meu blog, que han estat buscades i escollides amb carinyo, per expressar i transmetre allò que crec que la gent necessita veure.

Endevant i força. Salut i socialisme.

Pilar

Anònim ha dit...

referent a les telealarmes em sembla que des de fa força temps l'ajuntament ja les instal.la no?

Patrícia Silva ha dit...

La Llei de Serveis socials estableix que el telealarma es gratuït per a les persones de més de 80 anys.

Fins fa 3 mesos només hi havien 10 aparells, i després qui el volgués havia de pagar, i l'Ajuntament s'escudava en que no hi havien més de l'Ajuntament.

Fa tres mesos es van ampliar a 50 el número d'aparells, en previsió de la nova llei de Serveis social que s’aprovarà en breu.

Encara són insuficients i a més no es contemplen altres alternatives com poden ser casos de violència de gènere o casos especials amb mobilitat reduïda per exemple

3 mesos son per a tu força temps?

Esperem que no facin com amb els servei d’assistència de la llar per a gent gran que van aprovar i al cap de 6 mesos el van donar de baixa per falta de pressupost.

Anònim ha dit...

les 50 potser no és força temps, però les 10 quan de temps fa que hi són?? és que tu has repetit fins la sacietat que col.locaries telealarmes, i ja estan col.locades o s'estan col.locant.

Patrícia Silva ha dit...

Crec que si llegeixes bé sempre he possat que potenciarem i ampliarem o com en aquest article "fa necessari actuacions immediates "...encara que et veig capficat en una questió clara i que no té gaire sentit donar-li voltes.

No sé els temps exacte que han estat els 10 telealarmes, però que això no és res, ja és veu només amb dir el número. Totalment insuficients.

I les 50 porten tant poc temps que encara no es pot tenir ni en compte perquè no sigui que les treguin del pressupost com van fer amb el servei d'assistència a la llar.

Anònim ha dit...

això de que no es poden tenir en compte és subjectiu no???? pregunta-li a les 40 persones que se'n beneficien si es poden o no tenir en compte.

Patrícia Silva ha dit...

Que faci només 3 mesos que hi son ja ho diu tot. Falta una setmana per a eleccions.

Preguntali a les 40 persones per tots els anys anteriors.

Les polítiques socials no es fan en 3 mesos

Patrícia Silva ha dit...

Voldria afegir una "coletilla":

Les polítiques social no es fan només quan t'ho mana la llei, es fan perquè son necessàries pel municipi i tenin en compte les necessitats de cada municipi, no els barems de la llei i prou.