Com participar?

Per llegir o insertar un comentari, clica sobre "comments" al final de cada article (post)

Validaré per a la seva publicació tots aquells comentaris que s'expressin dins del respecte i l'educació.

No tens perquè opinar com jo, perquè no tots pensem igual, però si demano és coherència dins d'un marc democràtic i de respecte.

Si vols enviar-me un mail, clica el sobre.

També et pots subscriure i rebràs els post quan els publiqui

Signa amb el teu nom o amb un Nick, per poder seguir el curs de les intervencions, evita l'anònim que crea confusions.

13 de març 2007

LLIÇONS DE LES OQUES


Ja us he parlat altres vegades de la Pilar Ventura, Candidata per a Cabrera de Mar.

Es una dona que us agradaria molt, una mica hippy (com a concepte i amb molt de carinyo eh?). Trobo que té una sensibilitat especial per a totes les coses.

Acabo de visitar el seu blog i vull posar-vos un article seu que m’ha agradat molt i que representa una filosofia de vida.

Espero que us agradi.

LLIÇONS DE LES OQUES

Els principis essencials, que regeixen un cercle funcional de persones que treballen juntes per un objectiu, tenen molt en comú (excepte per la forma) amb allò que fan les oques salvatges quan volen en formació.

Primer fet: Cada cop que una oca bat les ales, “eleva” les aus que la segueixen. En volar en formació de V, l’autonomia de vol de la bandada és un 71% més gran que si cada au volés sola.

Lliçó: Les persones que comparteixen una mateixa direcció i un sentiment de comunitat poden arribar on es dirigeixen amb més facilitat i rapidesa, perquè en viatjar s’impulsen les unes a les altres.

Segon fet: Quan una oca es surt de la formació, de sobte sent la càrrega i la resistència de volar sola. Ràpidament hi torna per aprofitar-ne el poder elevador de l’au que vola immediatament davant d’ella.

Lliçó: Si tenim la sensatesa que té l’oca, ens quedarem en formació junt a les persones que es dirigeixen cap on volem anar. Estem disposats a acceptar la seva ajuda i oferir la nostra a qui la necessiti.

Tercer fet: Quan l’oca que va al capdavant es cansa, fent un gir s’incorpora a la formació, i una altra oca es col·loca al davant.

Lliçó: Convé fer torns per realitzar les tasques més feixugues, i compartir el lideratge. Com les oques, les persones depenen mútuament de les destreses, les capacitats i del particular conjunt de dons, talents o recursos dels altres.

Quart fet: Mentre volen en formació, les oques claquen per tal d’animar les de davant a mantenir la velocitat.

Lliçó: Cal que ens assegurem que el nostre claqueig és encoratjador per animar als nostres membres a mirar endavant i lluitar junts

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Censura! Censura! Queremos libertad de expresion! La verdad sobre el 11M! Queremos que seas escueta en tu "diario de patricia"

Patrícia Silva ha dit...

Ya s´´e que me enrollo a escribir y no tengo fin.

Intentaré corregirme, pero un poco de paciencia que con eso de que me gusta escribir no estoy acostumbrada a resumir.

Patrícia Silva ha dit...

A estas horas ya estoy espesa...no había caído a qué venía eso de la "censura! censura!"

No seas mal pensado. Borré el mensaje porque era de una amiga bloguera para mi, a nivel personal.

No me he planteado borrar mensajes salvo que el tono empleado sea soez o trasgreda límites que aún ni me he planteado. Y este porque era para mi y no creía que debiera estar público.