Com participar?

Per llegir o insertar un comentari, clica sobre "comments" al final de cada article (post)

Validaré per a la seva publicació tots aquells comentaris que s'expressin dins del respecte i l'educació.

No tens perquè opinar com jo, perquè no tots pensem igual, però si demano és coherència dins d'un marc democràtic i de respecte.

Si vols enviar-me un mail, clica el sobre.

També et pots subscriure i rebràs els post quan els publiqui

Signa amb el teu nom o amb un Nick, per poder seguir el curs de les intervencions, evita l'anònim que crea confusions.

26 de març 2007

EL MEU DISCURS DE PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA




Bon dia a tots. Us agraeixo la vostra assistència a la presentació de la Candidatura Socialista a les properes eleccions municipals al Papiol.

La veritat és que les intervencions d’abans m’han posat el llistó molt alt i ha sigut una veritable sorpresa, perquè no m’havien avisat.

Per a nosaltres és un dia molt significatiu i especial, representa la culminació dels 4 anys de treball que portem elaborant un programa que esperem representi les vostres necessitats i expectatives.

Vull agrair molt especialment a tots el militants per la confiança que van dipositar en mi al donar-me el recolzament unànime tant per a encapçalar la llista com a l’hora d’aprovar la llista en sí mateixa.

Vaig néixer a Montevideo ara fa 40 anys, i per circumstàncies polítiques vaig emigrar a Barcelona quan tenia 12 anys.

Em vaig formar en administració i informàtica i actualment treballo com a administrativa comercial a una empresa que es dedica a la realització de projectes i subministraments d’equipament per a l’Administració pública (Centres Cívics, Biblioteques, Escoles Bressol, Ajuntaments...)

Sóc divorciada, amb dues filles, i visc al Papiol des de fa 17 anys. Fins que no vaig arribar a aquí no vaig sentir-me arrelada veritablement. Aquí tinc la meva família, les meves amigues, les meves il·lusions.

Vaig estar 7 anys a l’Ampa del Ceip Pau Vila, els últims 3 com a Presidenta. I 5 anys com a membre del Consell Escolar. Crec en l’Escola Pública i molt especialment en l’Escola Pública del Papiol, perquè tenim la gran sort de que més del 90% dels nens del poble vagin a la nostra escola, tinguin els seus amics aquí, participin de la nostra vida i la nostra cultura.

Fa 5 anys que sóc militant del PSC i a les eleccions municipals del 2003 anava cinquena de llista.

A l’any 2004 em van escollir com a primera secretària de l’Agrupació del Papiol i al gener del 2007 com a candidata a l’alcaldia pel meu poble,

I finalment, aquest dijous passat es va aprovar la llista que vaig proposar, amb gent amb il·lusió i noves idees pel Papiol.

Estic molt orgullosa amb l’equip que ha volgut treballar al meu costat, per tal de desenvolupar un programa molt ambiciòs, però alhora realitzable en la legislatura 2007-2011.

No hem pensat en un projecte a llarg termini, perquè Papiol necessita les coses ARA. Fa anys que no evolucionem, que no tenim un futur cert, amb cohesió social, que estem perdent les nostres tradicions, que els recursos socials manquen per tot arreu, per tant no es pot fer un projecte a gran termini, s’ha d’actuar ja, per a no continuar endarrerint-nos.

També hem de dir que nosaltres proposem un programa, però aquest programa no es tanca mai, perquè ha d’adaptar-se a les vostres necessitats i SEMPRE s’han d’incorporar aquestes al futur del Papiol.

Hem de ser conscients que hem de fer créixer Papiol, per aconseguir més serveis i recursos, però sense perdre el caliu del nostre poble.

Per això és molt important desenvolupar el cinturó de circumval·lació.

Aquest cinturó no només crea més sòl edificable sinó que dona a l’Ajuntament borsa de sòl per a equipaments, borsa de sòl per a parcs, ens dona un nou accés al poble que és molt necessari, i crea borsa de sòl per a la construcció d’habitatges de protecció oficial.

La importància de potenciar la construcció de pisos de protecció oficial és enorme, no només pisos de venda, hem de ser conscients de que un pis de venda, encara que sigui de protecció oficial comporta un capital considerable, per tant també hem de pensar en pisos de protecció oficial en règim de lloguer.

I no només de lloguer per a joves, com es sol generalitzar. Hem de pensar en pisos de protecció oficial per a diferents col·lectius com pot ser la gent gran (amb uns determinats serveis centralitzats), i les famílies monoparentals.

Però tampoc hem de pensar en només tenir cura de nous pisos, nova zona urbanitzable...hem de pensar en que els carrers no poden arribar a l’estat en que es troben actualment. S’ha de fer un manteniment constant dels carrers i dels parcs. Per això ens comprometem a destinar anualment una partida específica per a això, per anar recuperant el que no s’ha fet. I aquesta borsa de diners es farà servir cada any, no només constarà en un paper com passa ara i desprès es desvia a altres "prioritats"

Aboguem per a una gestió municipal totalment TRANSPARENT. Ja hem patit a les nostres pròpies carns el que és estar a l’oposició i que se’t negui la informació.

Tenim instàncies presentades al 2003 encara pendents de contestació ni justificació alguna.

I no volem que ningú hagi de passar per això. L’Ajuntament és de tots. Estar a l’oposició no vol dir que no siguis capaç d’aportar res. Pots veure les coses amb altres ulls, però el projecte de l’oposició també és Papiol

Ningú s’ha de trobar aquestes situacions, ni els partits de l’oposició ni cap vilatà. N’hi ha moltíssims papiolencs que han presentat instàncies o han demanat veure algun projecte i no els hi contesten o li donen només part de la informació.

No pot ser que el conveni laboral del personal de l’Ajuntament estigui sempre a la corda fluixa. Com podem demanar a les empreses estabilitat laboral a l’hora de fer els contractes si la pròpia administració no predica amb l’exemple?

I el que si no pot ser és que el personal de l’escola de Música estigui en nòmina de l’Ajuntament. Estem totalment d’acord en com funciona i en el servei que es dona des de l’escola de Música, però el personal ha d’estar externalitzar, com ho està el de l’escola bressol.

Per a la gent gran, un dels projectes innovadors que proposem i que creiem tindrà la vostra acceptació, és la creació d’horts municipals. Actualment hi ha molta gent gran que conrea petits horts al municipi amb una sèrie de dificultats com és per exemple el reg.

Nosaltres impulsarem la creació, des de l’Ajuntament, d’una zona d’horts amb serveis adients, que es cediran a gent que ens ho demani

Hi ha altres serveis que es poden potenciar des de l’Ajuntament, com és l’Assistència domiciliària.

Hi ha gent que té malalts a casa a qui s’ha d’estimular especialment. Actualment hi ha personal que hi va a casa, però el temps no és el suficient per a que sigui productiu, s’ha de reforçar aquest servei.

I el ritme de la nostra societat cada vegada fa que a la parella hagin de treballar tots dos i cada vegada hi ha més gent gran que viu sola, i aquesta gent gran necessita ajudes a l’hora de desenvolupar determinades feines de la casa, per la qual cosa se ha procurar que algú els ajudi esporàdicament.

Igualment hem de potenciar que totes les persones grans que visquin soles tinguin accés al servei de telealarma.

Així mateix, s’ha d’ampliar l’horari del Centre de dia per arribar a cobrir les necessitats que tenen aquelles famílies amb gent gran depenent i que a més han de treballar.

No podem parlar de Salut sense parlar d’un nou Ambulatori. El Pla de Xoc presentat per la Generalitat fa dos anys, preveia la construcció d’un nou ambulatori al Papiol. L’única gestió que des de l’Ajuntament s’havia de fer era cedir el terreny perquè la Generalitat ho fes, però encara no s’ha fet cap gestió. Nosaltres impulsarem la construcció d’un nou ambulatori.

I no podem parlar de Salut sense parlar de l’ombra de la droga. Som conscients de que al Papiol tenim un greu problema de distribució de drogues i certa "permisivitat" des del moment que no es persegueix. Hem d’impulsar la tolerància zero amb el tràfic de drogues i alhora impulsa programes de sensibilització en tots els àmbits de la nostra societat.

La seguretat ciutadana és molt important i s’ha de donar suport i servei en aquest aspecte tant al comerç com a les indústries.

El comerç i les indústries marquen les pautes econòmiques del municipi. Treballar amb ells al seu costat farà possible convenis formatius, farà possible una borsa de treball que veritablement funcioni i que doni servei tant a l’empresa com al vilatà que busca feina, farà possible la creació d’una escola taller per tal de donar sortides als col·lectius que ho necessitin.

Treballar amb el comerç i la indústria del municipi farà possible que tots i cada ú de nosaltres, tots els nostres fills, tinguin a Papiol mateix amplies sortides

Els nostres joves actualment no tenen alternatives al municipi. La política de joventut que es porta es limita a un concert anual i un Punt d’Informació juvenil obert dos dies per setmana 3 hores.

S'obliden que s’han de formar, s'obliden que han de tenir possibilitat d'accés a l’habitatge, s'obliden que han de tenir sortides laborals, s'obliden que les entitats juvenils han de tenir el seu espai, que els joves necessiten el seu lloc de trobada. És imprescindible un Casal de joves on desenvolupar les alternatives per a la joventut i això no és un local de 30 m2.

Perquè no obrir els espais municipals com és el pati de l’escola o les pistes esportives en cap de setmana perquè els nostres fills puguin jugar, interrelacionar-se? Nosaltres apostem per això

S’ha fet un Gran Projecte de zona esportiva que no s’acaba mai, però no s’ha posat gespa al Camp de Futbol quan actualment s’estan donant moltes subvencions i quasi bé tots el camps de la comarca el tenen o estan en vies de tenir-ne. S’han d’acabar les obres incompletes i òbviament a més d’unes baranes amb greu problemes de seguretat, s’ha de posar gespa al Camp de Futbol.

Altres alternatives esportives son la creació de circuits esportius. Tant per a la gent que acostuma a córrer o caminar per la muntanya i vulguin fer estiraments en un moment determinat, com per la gent gran per a incentivar la psicomotricitat, com per al joves que tinguin parcs especialment pensats per a ells, com per a aquell que els hi agrada passejar en bici.

Les males llengues últimament han dit que el PSC del Papiol ha parat les obres de la piscina municipal, suposo que hi ha qui creu que és millor tirar les pilotes fora que reconèixer que han sabut fer les coses

Apart de desmentir clarament aquest "rumor", hem de ser conscients que les obres en curs s’han d’acabar. I la piscina ha de ser de forma ràpida perquè ja portem dos estius sense tenir-la i com que el finançament no és el mateix que la Sagrada Família, tampoc hem de trigar el mateix temps per a dur-la a terme.

Les entitats esportives tindran tot el nostre recolzament, a l’igual que les culturals.

Les Entitats son las que veritablement fan el poble, on hi ha gent que treballa desinteressadament per desenvolupar tasques en les que creu.

Elles fan el nostre caliu i elles poden ajudar-nos a tornar al camí perdut de les nostres Festes i tradicions.

S’ha de tenir cura de les Entitats, se les ha d’assessorar quan ho necessiten, se les ha d’informar quan surt una subvenció a la que poden accedir.

I sobretot per aconseguir el benestar de les entitats i aconseguir la cohesió social del Papiol, és molt important fer el Centre Cívic.

Un lloc on les entitats convisquin, on tinguin el recursos que necessitin per al seu funcionament, amb aules per fer cursos de tot tipus, amb ordinadors, impressores, fotocopiadora, projector...tot això que puguin arribar a necessitar.

Un lloc on fer els cursos de català, desprès de signar clar, un conveni amb Normalització lingüística que aquest Ajuntament no en té.

Un lloc que sigui el lloc de tots, el lloc de referència del Papiol.

Tot això sense oblidar-nos de que actualment no tenim cap espai on fer actes. Ara mateix estem al gimnàs del cole. O s’està fent servir per a actes la pista del Polisportiu quan la seva paraula diu clarament que és per fer esport.

Els nens arriba reis i no donen la carta als reis a una tarima al carrer!!.

S’ha de rehabilitat el Casino. Estem deixant caure edificis que tenen un servei, que estan aquí i ens oblidem d’ells.

Un altre compromís per a avui. El Casino es podrà utilitzar per a la Festa Major d’hivern del 2008 si aconseguim el vostre recolzament.

I no es pot parlar de cultura sense parlar de la biblioteca.

Tenim un Centre de lectura petit, necessitem créixer culturalment i tenir els recursos necessaris, per això és imprescindible la biblioteca.

A l’any 2005 vam presentar una moció a l’Ajuntament per a la creació de la biblioteca que no van aprovar, així que ho haurem de fer des del govern.

Per finalitzar vull agrair novament la vostra assistència, la participació i acceptació de la meva invitació de Rosa Boladeras.

Us convido a tots a que m’acompanyeu a celebrar-ho amb una copa de Cava.