Com participar?

Per llegir o insertar un comentari, clica sobre "comments" al final de cada article (post)

Validaré per a la seva publicació tots aquells comentaris que s'expressin dins del respecte i l'educació.

No tens perquè opinar com jo, perquè no tots pensem igual, però si demano és coherència dins d'un marc democràtic i de respecte.

Si vols enviar-me un mail, clica el sobre.

També et pots subscriure i rebràs els post quan els publiqui

Signa amb el teu nom o amb un Nick, per poder seguir el curs de les intervencions, evita l'anònim que crea confusions.

14 de març 2007

EL FUTUR DEL PAPIOL - ELS NOSTRES JOVES




Vaga...tinc un missatge de la meva filla a l’article de "Ser mare"!!

T’estimo molt carinyet!! Muac.

Be, vull contestar des d’aquí a l’Anna que em va deixar un missatge a "Instruccions" perquè expliqués el que volem fer per a la joventut.

Li contesto aquí perquè penso que és un tema d’interès general i per tant fent un article és de més fàcil accés.

Les tres àrees bàsiques del nostre programa son cultura, joventut i serveis socio-sanitaris

Però com que sempre m’enrotllo a escriure, em limitaré a la part de joventut.

Les actuacions a porta a terme per als joves son molt transversals, o sigui, que toca moltes àrees.

Les necessitats dels joves les podem centrar en quatre grups: Oci, habitatge, treball i formació

A l’apartat de l’oci la nostre gran actuació prevista és el Centre Cívic on s’han d’incloure les entitats, aules per a cursets, exposicions, etc...i un local per al jovent on es puguin reunir, participar de les activitats del Centre Cívic, on puguin jugar a determinades coses com dards, futbolins, etc.

Els joves no tenen un lloc de referència, un lloc on reunir-se, fer un curset, informar-se sobre el mercat laboral o possibilitat d’estudis. La nostra societat cada vegada els "perd" més. Se’n van fora a passejar i a divertir-se, i quan es reuneixen a la nostre vila ho han de fer pels carrers o a la font de la antiga farmàcia.

Però hem de recordar que els joves necessiten també aquest tipus d’instal·lacions en un horari més ampli i potser amb més intimitat i independència, per tant pensem també en habilitat un local que estaria gestionat pels joves amb possibilitats d’organitzar els seus actes, concerts, cursos...seria un local adreçat a uns joves a partir dels 17-18 anys.

Pensem que hem de potenciar la participació dels joves a la nostra societat, a tots els nivell, donant-li les eines necessàries perquè trobin les seves oportunitats a vora de casa.

El casal de joves ha d’integrar un punt d’informació Juvenil (i no només obert dos dies per setmana de 17 a 20 hores com passa ara), amb ordinadors, amb informació de cursets, feina, habitatge, viatges, etc.etc.etc. També ha de contemplar determinats jocs a les instal·lacions com el que he mencionat abans de futbolí, bitllar, etc.

També hem pensat en crear circuits esportius per a aquells que els hi agradi córrer, anar en bici o simplement anar a parc especialment previstos pels joves, amb jocs únicament per a ells.

I per a aquells que juguen a futbol, dotarem al nostre nou camp amb gespa.

Pel que respecte a l’habitatge s’han de fer diverses actuacions:

- pisos de protecció oficial de tot tipus, tant de compra com de lloguer (i s’han de contemplar també altres col·lectius com son la gent gran i les parelles monoparentals). Hem de tenir en compte que hi ha diverses situacions dins del col·lectius de joves. El pisos de compra sent de protecció oficial ja valen uns quants centenars d’euros, per tant s’ha de fer especial atenció al lloguer. Els pisos de lloguer poden donar l’oportunitat de l’emancipació dels joves o la possibilitat de començar una vida en parella.

- S’han d’arribar acords amb propietaris de pisos buits al municipi a la fi de que aquest habitatges es puguin llogar a un preu raonable.
Pel que respecta a treball, un dels nostres grans projectes és l’activació i potenciació de la borsa de treball municipal.

Actualment quasi ni funciona. Les empreses es queixen de que l’atenció es limitada i se’ls hi envia a persones que no compleixen els requisits exigits, la qual cosa fa que perdi el temps l’empresa i la persona que va a fer l’entrevista amb il·lusió per trobar feina. I la gent es queixa de que els envien a fer entrevistes a feines que no son el que busquen, i que l’oferta al municipi és limitada perquè si vas a Castellbisbal o a Molins trobes ofertes d’empreses de Papiol que a la borsa de treball municipal no.
I finalment, pel que fa a les necessitats dels joves envers la formació:

- al casal de Joves han de trobar una informació amplia i una guia que els hi ajudi a situar-se a nivell formatiu.

- No obstant, també hem de tenir en compte el percentatge actual de joves que no acaben l’ESO, per la qual cosa volem crear una Escola Taller per a la formació en oficis, que cada dia son més necessaris i valorats.

La primera cosa que faríem si tinguéssim la vostra confiança i entressim, seria signar un conveni amb normalització lingüística (increïble però el nostre Ajuntament no en té) per a potenciar els cursos de català a tots els nivells. No oblidem que això també ha de ser un punt molt important per a l’integració d’immigrants.

Em sembla que no em deixo res.

Però també dic que el programa esta sempre obert, ja que nosaltres proposem camins d’actuació però creiem en la participació ciutadana i per tant anirem afegint aquelles necessitats que ens féu arribar i esperem que un Consell Juvenil sigui qui marqui les línies a seguir per al jovent.

Me’n vaig a dormir que ja és tard.

1 comentari:

Anònim ha dit...

T'AGRAEIXO L'EXTENSA INFORMACIÓ.
TINC UN FILL DE 19 ANYS I UNA FILLA DE 15. ESTIC PREOCUPADA PERQUÈ NO VEIG SORTIDES PER A ELLS. ESPERO QUE TOT AIXÒ QUE PROPOSES HO PUGUEU FER.
I PENSEU TAMBÉ EN LA FRANJA D'EDAT PRE-ADOLESCENT.
HO HE PASSAT, I ENCARA HO PASSO, MOLT MALAMENT VEIENT COM ELS MEUS FILLS CADA VEGADA SE'N VAN MÉS A MOLINS I BARCELONA PERQUÈ AQUI NO TENEN RES.
HEM D'APROFITAR QUE SOM UN POBLE PETIT I MOLTES VEGADES FER COSES NO COSTA TANT PRESSUPOST I SI QUE ES NECESSITA TENIR IDEES.
SORT.

ANNA