Com participar?

Per llegir o insertar un comentari, clica sobre "comments" al final de cada article (post)

Validaré per a la seva publicació tots aquells comentaris que s'expressin dins del respecte i l'educació.

No tens perquè opinar com jo, perquè no tots pensem igual, però si demano és coherència dins d'un marc democràtic i de respecte.

Si vols enviar-me un mail, clica el sobre.

També et pots subscriure i rebràs els post quan els publiqui

Signa amb el teu nom o amb un Nick, per poder seguir el curs de les intervencions, evita l'anònim que crea confusions.

17 de març 2007

LLEI D'IGUALTAT


Ahir el Congrés va aprovar la llei d’igualtat.

Aquesta llei aporta coses positives en tots els àmbits, representa un gran pas endavant per a aconseguir la igualtat de gènere.

No hem de pensar en una llei pensada únicament per a les dones ja que incorpora bases per garantir la igualtat en ambdós sexes. És una llei de les que fan història perquè suposa un important instrument d’avanç social

M’agradaria citar algunes parts del discurs de Mariví Monteserín al Congrés:
"Esta Ley parte de un buen diagnóstico de la realidad de las mujeres españolas de hoy, de sus principales problemas y de los principales obstáculos y todas las medidas que se incluyen están dirigidas a resolver problemas reales de discriminación aún existentes. Aborda la igualdad en todos los ámbitos, el empleo, la educación, el medio rural, la sanidad, los medios de comunicación, la participación política y social, etc. Garantiza la perspectiva de género en todas las políticas públicas, previene conductas discriminatorias y protege la maternidad, para que no penalice a las jóvenes que se incorporan al mercado de trabajo."

La llei crea garanties als treballadors autònoms independentment del sexe.
Crea el permís de paternitat d’un mes de durada.

Permet la incorporació de la dona al mon públic i de l’home al mon privat. Les llistes polítiques han de ser paritàries en proporció de 60-40% cada 5 llocs, donant la possibilitat a les dones d’agafar responsabilitats.

Garanteix el subsidi de maternitat a totes les dones.

Com diu la Mariví Monteserín "El principio de paridad busca precisamente garantizar equilibrio, justicia, oportunidad de acceso para todas, porque todas valen como todos valen;. Restituir una democracia incompleta, porque incompleta es una democracia que desperdicia el saber y buen hacer de sus mujeres."

En els últim 5 anys ja han mort més de 300 dones a mans de les seves parelles o ex parelles

Quan la igualtat vertadera s’aconsegueixi no faran falta lleis per a respectar i garantir un principi tan bàsic com aquest.