Com participar?

Per llegir o insertar un comentari, clica sobre "comments" al final de cada article (post)

Validaré per a la seva publicació tots aquells comentaris que s'expressin dins del respecte i l'educació.

No tens perquè opinar com jo, perquè no tots pensem igual, però si demano és coherència dins d'un marc democràtic i de respecte.

Si vols enviar-me un mail, clica el sobre.

També et pots subscriure i rebràs els post quan els publiqui

Signa amb el teu nom o amb un Nick, per poder seguir el curs de les intervencions, evita l'anònim que crea confusions.

13 d’abr. 2007

RECURSOS MUNICIPALS


Abans d’ahir, parlant amb unes persones, hem vaig adonar que hi han coses del finançament dels Ajuntament que no es tenen clares. I també m’he adonat que nosaltres mateixos, com a polítics, no donem la informació com toca.

Tot això ve d’una conversa sobre la conveniència de que Papiol creixi.

A la conversa va sortir aquest tema, que per cert, tots traiem, que fa falta que Papiol creixi per aconseguir més recursos i serveis.

Però hauríem de matissar.

Créixer és necessari perquè pel volum de població tindrem accés a més serveis, però el creixement ha de ser sostenible, controlat i amb ordre.

El territori ens limita en molts aspectes i per tant no podríem créixer més enllà dels 6000 habitants aproximadament, encara que per mi la xifra ideal és una mica més baixa.

Però no hem de pensar en créixer només en habitants sense buscar recursos alternatius, perquè el municipi no pot viure només dels ingressos dels habitatges.

Ara mateix tenim ingressos pel reompliment de la Berta, però això ja s’acaba. I hem de buscar nous recursos fomentant determinats serveis, o instal·lació de determinats negocis a zones industrials, etc. Això no només genera recursos, sinó que permet convenis de col·laboració, inserció laboral, etc.

També està el tema de subvencions i altres recursos tant de la Diputació, Generalitat i Area Metropolitana.

Però el més important és la promoció econòmica, aconseguir recursos propis, sense data de caducitat, i que puguin garantir el manteniment del nostre municipi.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc conscient de que Papiol ha de crèixer, però no m'agradaria que ens descontrolesim i perdesim el caliu de poble.

Anònim ha dit...

Segons tinc entés l'Ajuntament del Papiol no va fer servir determinats ajuts i subvencions de altres estaments.

Què passa amb la piscina? perquè no s'acaba? S'han quedat sense calers?

Anònim ha dit...

no crec que l'ajuntament no faci servir els ajuts o les subvencions, el que passa és que demanar una subvenció no vol dir que te l'adjudiquin, o a vegades no pots optar per diferents cirmcumstàncies. I a la piscina no es treballa? jo hi veig paletes.

Patrícia Silva ha dit...

Sobre el creixement, jo tampoc voldria que Papiol perdés el caliu de poble que tenim, però tinc clar que hem de créixer. La quantitat que a mi m'agradaria es passar dels 5000 pero no arribar a 6000.

Sobre la piscina, que jo sàpiga no està aturada, encara que el personal es òbviament insuficient.

En un altre article vaig explicar el que passa amb la piscina, però et farè cinc cèntims.

La piscina consta de vàries fases i no s'ha previst un desenvolupament total, sinó per aquestes fases.

Per això, encara s'estan fent els vestuaris, fa aprox. un parell de mesos que es va adjudicar l'obra dels vasos però com que no tenien finançament van signar un deute amb la Mancomunitat d'un milió d'euros per fer-la...o sigui que això ja ho devem

I encara faltarà una altre fase que és pels exteriors (platges i tancaments) que no tenen ni pressupost ni terminis previstos perquè no està ni adjudicada.

N'hi han recursos que, com diu Joan Manel, no s'han fet servir.

Per exemple, l’Àrea metropolitana posa a disposició dels Ajuntaments una quantitat i podem fer servir els seus serveis tècnics per a desenvolupar projectes.

Pregunteu quants projectes va fer l’Àrea Metropolitana a la primera legislatura?

Els projectes els ha fet uns arquitectes externs que ha cobrat per cadascú d'ells i no vam aprofitar els serveis de l’Àrea Metropolitana

Un altre exemple, és que ens van concedir una subvenció per a la biblioteca, que malauradament tampoc vam aprofitar perquè es demana però no es fa.

I com això podria fer una llista.

Sobre l'accés a les subvencions, també es veritat és que has de saber moure't, i aquí potser hi ha hagut una mancança.

Amb una mica de temps us faré una relació de projectes que ha fet aquest Ajuntament actual, que s’han pagat, i que estan en un calaix...quedareu al·lucinats

Perquè no fer els projectes quan ho volem portar a terme en lloc de gastar i no treure un profit?