Com participar?

Per llegir o insertar un comentari, clica sobre "comments" al final de cada article (post)

Validaré per a la seva publicació tots aquells comentaris que s'expressin dins del respecte i l'educació.

No tens perquè opinar com jo, perquè no tots pensem igual, però si demano és coherència dins d'un marc democràtic i de respecte.

Si vols enviar-me un mail, clica el sobre.

També et pots subscriure i rebràs els post quan els publiqui

Signa amb el teu nom o amb un Nick, per poder seguir el curs de les intervencions, evita l'anònim que crea confusions.

28 de febr. 2007

VIATGE AL PASSAT

Ja he tornat.

He canviat el títol perquè m’ho he repensat i aquesta segona part és una tornada al passat.

Vull parlar dels espais públics.

Fa 17 anys, per anar amb els nens havíem d’anar al Bosc del Blanc amb uns jocs que devien portar no sé quants anys.

També teníem un parc infantil a la Plaça Prínceps d’Espanya i un altre parc a sota del que avui és el Mirador.
El nens no tan petits no tenien on jugar a pilota, i els adolescents i els joves vagaven en una eterna passejada sense destí pels carrers del Papiol.

En aquests anys podem dir que continuem tenint el Bosc del Blanc amb uns jocs que es van renovar a la primera legislatura de Junts pel Papiol i que desprès no han tingut ni una mica de manteniment. I d’això fa quasi 8 anys.

Recordo que les mares ens queixaven del Bosc del Blanc quan anàvem amb els nostres fills, en aquella època, perquè n’hi havia molts perills i no hi havia protecció. Els nens jugaven a la pilota i sempre acabaven tirant-se pel barranc a buscar-la.

Llavors els actuals membres de l’Ajuntament van decidir canviar els jocs, i posar unes tanques estèticament monísimes però on la seguretat, per als nens, brilla per la seva absència, per això els nens segueixen tirant-se pel barranc a buscar la pilota.

Recordo també que en aquella època, les mares amb nens petits ens queixàvem de que els grans jugaven a pilota allà amb els petits pel mig, el que comportava que molts petits acabaven plorant en algun moment o altre. I llavors ja proposàvem que s’havia de fer un lloc pels nens no tan petits i que poguessin jugar lliurement a pilota perquè tampoc era just per a ells aquella situació.

Jo vaig viure aquesta situació fa 14 anys.

Fa uns mesos recollint aquesta eterna súplica de les mares i per dir que havien fet alguna cosa al respecte....l’Ajuntament va crear una zona per a jugar a pilota i skate a la part del darrera del carrer Jacint Verdaguer.

Una zona on jugar a pilota i on el terreny no està anivellat? Una zona per a jugar a pilota amb un barranc per on es colen irremediablement les pilotes i per on irremediablement els nens es llencen a buscar-les?

Recordo que quan en un ple van dir que farien aquesta zona d’oci per a infants vam demanar hora amb el senyor Borràs (Regidor d’Urbanisme) per a saber en què consistia.

Ens vam seure en una taula rodona. El Sr. Borràs en va explicar que havien projectat aquella zona per a que els nens tinguessin on jugar a pilota i així deixarien de saltar dins del pati del col·legi.

Jo vaig viure precisament on van instal·lar aquesta zona, així que lo primer que vaig dir és que si posarien una xarxa perquè hi ha un desnivell bestial, els perills, etc, etc

Vaig quedar glaçada amb la contestació...no puc posar cometes perquè no son textuals, però venia a dir que ara la gent tenia moltes tonteries, que no feia falta xarxa, que quan nosaltres érem nens jugàvem al carrer i anàvem per la muntanya i no ens passava res.

A més, hem fet un seguiment de nens que hi van al parc i només un parell de vegades vam veure dos nois, però la resta de dies no va haver-hi ningú. I si parles amb el propis infants et contesten "que no es pot jugar allà a pilota".

Amb l’obra del Casc Antic es van carregar el parc que hi havia a la plaça Prínceps d’Espanya on només han deixat 2 o 3 bancs i cap joc.

El parc de sota el Mirador....porta inutilitzat no sé ni quant, però a sobre dona peu a que es propiciïn determinades actituds ....L’import econòmic per a fer un parc és mínim (us ho dic perquè conec el tema per la feina que faig) i un lloc com aquest ha d’estar il·luminat per a que no doni peu a res més que pel que s’ha fet.

De cara a les eleccions passades l’equip de govern actual va dissenyar i habilitar un parc en el carrer Anselm Clavé. Van fer instal·lacions, van posar tanca, van posar jocs, bancs, etc. etc....el van inaugurar....però l’han hagut de tancar i desmuntar perquè tenien un judici amb la propietària i aquell terreny no era de l’Ajuntament. (Això és fortíssim)

Ara s’està creant un nou parc, on fins ara estava el Parc dels Pins...i clar, com que ara no n’hi ha pins el volen anomenar Parc Central.

Amb un cost de 800.000 € i la vida de quasi un centenar d’arbres....

I amb això tornem al passat... Disset anys més tard de com vaig començar aquest article, els nens petits només tenen el Bosc del Blanc, amb les mateixes mancances de llavors i cap altre parc. Els nens no tant petits segueixen sense poder jugar a pilota si no és saltant la tanca del col·legi perquè ningú fa un lloc per a ells, els hi obre la pista o els hi deixa els caps de setmana el poliesportiu. El adolescents segueixen vagant en la seva eterna passejada sense destí pels carrers del Papiol. I als joves acaben anant-se del poble perquè el poble no els hi dona les mateixes oportunitats que a altres municipis.

Per als joves han creat un Punt d’Informació Juvenil...això en diuen política de joves...a la inauguració no va anar cap jove, però és que a més només obre dilluns i dimecres de 17 a 20 hores....segurament les millors hores per que els joves puguin anar (¿?¿?¿?¿?!!!!!!)

O sigui que fer política de joves és posar mobles en una habitació (mini, per cert), amb 3 ordinadors, 3 taules i cadires i un munt de papers...i a sobre fer política de joventut representa només dos dies per setmana 3 hores. Anem apanyats si això és el futur.

Ara podria llençar-me en el tema del manteniment inexistent d’altres edificis com és el polisportiu amb la companyia des de fa anys d’una obertura a la pista, podríem parlar del Casino, podríem parlar de l’antic Ajuntament, etc,etc, però és tard i toca anar a dormir que demà també toca treballar.

Això és el meu viatge al passat...i el de tots els papiolencs.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

ÉS UNA PENA HAVER DE TALLAR UN ARBRE SIGUI ON SIGUI, PERÒ ÉS EVIDENT QUE PER LA OROGRAFIA DEL PARC ES FEIA MOLT DIFÍCIL MANTENIR ELS ACTUALS PINS, NO N'HI HAVIA NI UN DE RECTE, FA UNS MESOS ES VA TALLAR UN PI A LA GUARDERIA PERQUÈ UNA BRANCA ES VA TRENCAR. QUE PASSARIA SI UN D'AQUESTS ARBRES ES TRENQUES I CAIGUÉS SOBRE ALGÚ??? EN ELS ÚLTIMS TEMPS JA N'HAVIEN CAIGUT ALGUNS. A MÉS ES REPLANTARAN ARBRES, PER TANT NO S'ELIMINEN ELS ARBRES DEL NUCLI URBÀ I A MÉS ES GAUDEIXEN D'UNES MAGNÍFIQUES VISTES DEL TURÓ DEL JUST I EL QUE ENCARA QUEDA DEL TRULL (ALLÀ SI QUE ES VAN TALLAR ARBRES...)

Patrícia Silva ha dit...

Bona nit:

Estic d’acord amb que l’orografia del parc fa molt difícil qualsevol aprofitament.

El disseny previst no aprofita la totalitat del parc, com diuen des de l’Ajuntament, sinó aproximadament un 15%...al menys que es digui aprofitable a les zones no transitables del parc.

El parc està pensat en 4 terrasses, escales per tot arreu, no s’han eliminat barreres per a les persones amb problemes de mobilitat, i tota la resta és ciment amb heure.

Si que es planten arbres joves, no tants com hi havia, ni tan grans, ni que donin tanta ombra.

Quan em van cridar perquè s’estaven tallant els arbres i vaig anar a veure-ho, era impressionant el buit....però quedaven com 3 illes d’arbres rectes i sans que en total sumaven 25 pins.

Veus el buit, però també veus arbres, i vaig pensar que s’havien tret els que molestaven per a l’obra, els malalts i aquells que tenien perill de caure... perquè s’ha de reconèixer que n’hi havia uns quants que estaven malament.

Llavors sento l’entrevista de l’Alcalde a Radio Molins dient precisament això, que només els justos...i dos dies desprès ni un sol arbre al Parc dels Pins.

Puc entendre que hi hagin arbres malalts, puc entendre que n’hi havia uns quants que representaven un perill , puc entendre que per a fer l’obre es tallin arbres per aconseguir fer possible l’aprofitament d’aquell espai. Però no puc entendre que ni un sol arbre fos aprofitable ni es pogués integrar en el nou projecte.

Per cert, tant tu com jo, reconeixem que n’hi havia arbres amb perill de caure, però també t’emplaço a veure la foto del Bat a Bat del mes de gener i que figura a aquest article i veuràs que molts estaven rectes,

I sobre les malalties dels arbres, nosaltres vam portar un tècnic per a veure les restes i arrels que van quedar quan la destrossa....i va dir que allà n’hi havia de malalts incurables, malalts curables i la gran majoria estaven bé.

Puc entendre moltes coses però no la totalitat de la tala indiscriminada.

A part d’això, em pot agradar més o menys el disseny del parc, però:

- És un parc amb un cost de manteniment important que tinc dubtes que el poble pugui assumir. Clar que com l’Alcalde i companyia estan acostumats a no fer manteniment de res, potser no ho han previst.
- L’obra costa 800.000 euros (133.108.000 Ptas.) i Papiol té moltes més prioritats que posar-te a fer un parc en el lloc més difícil i més costós. Amb aquest pressupost podrien tenir un munt de parcs al·lucinants però en llocs on no s’hagi de fer una obra d’aquest tipus
- Es podien haver previst places d’aparcament tant per l’Avinguda Generalitat com pel carrer Tarragona i aportar així una cosa que fa molta falta al nostre municipi.
- Es podien haver integrat alguns dels antics inquilins naturals, sense trencar per això l’estètica.
- I em queixo molt, però molt, de la falta de transparència i participació. No ens van informar ni als polítics ni al poble amb claredat sobre el que anaven a fer. Perquè no van exposar una maqueta i que els vilatans la veiessin? Perquè no van convidar als papiolencs a una xerrada on expliquessin el projecte i aprofitar per recollir opinions?
Estem tornant a la dictadura?...encara que molts no recorden que és una dictadura perquè ja els agafa fora d’època. Una dictadura és no poder-te expressar perquè algú ha decidit què pots dir i què no, què vol per a tu, es creu en potestat de fer-ho i ho fa. I tu ets una titella enmig del desert, un instrument per demostrar fins a on té aquella persona poder.
Crec fermament, en els òrgans participatius i òbviament en la total transparència. Qui no és transparent alguna cosa amaga...i en aquest cas potser n’hi ha més coses amagades, però el que és segur que han amagat son els pins...tan amagats que no es troben.

Com que aquí no puc posar la foto del projecte afegeixo ara l'imatge a l'article.

Anònim ha dit...

a la foto que et refereixes és la que surt un noi caminant??? el que segons en hey ho papiol ha tirat la llauna??? doncs jo per més q me la miro només veig recte els pals d'instal.lacions del carrer Tarragona . El pi de l'escola bressol tenia una tronc la mar de maco... i... o sorpresa un bon dia una branca es va trencar. Veritablement crec que el cost del parc és elevadíssim, però pensa que part de la inversió és per evitar que amb el temps l'Av. Generalitat estigui al carrer Tarragona, suposo que tothom té present els problemes de les esllavissades. Referent a la actuació dictatorial de l'equip de govern tranquila, perquè el dia 27 hi ha eleccions, per tant dubto molt que uns dictadors puguin guanyar unes eleccions democràtiques al nostre país no?

Patrícia Silva ha dit...

T’acabo de llegir, però ara no tinc temps de contestar-te perquè surto cap a la feina.

Desprès t’expressaré la meva opinió al respecte i el meu punt de vista sobre les dictadures subliminals de l’era actual.

Fins després

Anònim ha dit...

agraïria que en el teu punt de vista sobre les dictadures subliminals facis referència a com el PSC posa els seus alcaldes, més concretament a la ciutat de Barcelona, on ja portem dos alcaldes consecutius que han arribat al seu càrrec sense ésser escollits democràticament, per més dades Joan Clos i jordi Hereu, van ser alcaldes per decisió de partit, no de ciutadania, tot i que et reconec que en Clos després ha guanyat dues eleccions. No seria molt més net fer el canvi d'alcaldable coincidint amb les eleccions i no uns mesos abans per poder sortir més a la tele??? crec que no pot ser casualitat que dues vegades consecutives hagi passat el mateix. Crec que ja és una estrategia de partit.

Patrícia Silva ha dit...

Vaja…ja tenim la polèmica servida, la qual cosa m’agrada perquè no sempre es pot parlar d’aquest temes i ara se’m brinda l’oportunitat.

Aniré per parts.

Sento ho haver-te contestat aquest matí, però vaig entrar només per una cosa i havia de sortir pitant a la feina. I em conec i m’enrotllo a escriure.

En contestació al teu escrit d’aquesta nit, t’explicaré les meves teories sobre les polítiques actuals subliminals i amb l’exemple del nostre propi poble.

Avui en dia l’ànsia de poder, en molts casos, fa que la gent anteposi els interessos personals i el seu propi ego a la de la resta de vilatans.

I en això no queda cap partit lliure de culpa, perquè tots tenen algú o altre d’aquestes “característiques”

Veritablement penso que la gent quan agafa el compromís amb la política ho fa per idealisme, per millorar moltes coses que veu negres, però és veritat que alguns perden el camí.

Les dictadures actuals les trobem en molts àmbits de la nostra vida.

Les persones arriben a sentir-se poderoses i llavors el respecte cap als altres i la ideologia desapareix, per a poder dominar aquest poder que ha arribat a les seves mans.

En el cas de Papiol, i ja que treus el tema, de Junts pel Papiol, aquest partit es va crear precisament per a donar una oportunitat al poble que portava dues dècades sense evolució, anquilosat, i quan no es veien sortides perquè cap altre partit representava una alternativa.

La gent que va engegar aquell projecte era variada, provenia de molts àmbits del nostre poble i tenien unes il·lusions i ideals basats en el respecte a cada papiolenc, en treballar per a fer el Papiol que tots somiem.

Hi havia gent molt, però molt vàlida en aquell grup, però penso que es van equivocar en escollir el cap, encara que això se’ls hi hauria de preguntar a ells, el meu pensament és meu però no té perquè ser la veritat absoluta.

A data d’avui, aquell equip, aquella gent il·lusionada pel projecte que representava Junts pel Papiol, ja no són al partit. Any darrera any s’han desvinculat perquè es senten traïts, perquè van lluitar per una cosa que desprès no es va fer, perquè van adquirir compromisos que no es van respectar, i perquè no es troben representats a l’Ajuntament.

Si vius al Papiol coneixeràs a uns quants que van abandonar aquell vaixell de la desil·lusió. Em sap greu perquè d’aquelles persones n’hi havia moltes vàlides i que podien aportar al poble grans coses, però que desprès de la desil·lusió no volen saber res de la política.

Des d’aquí m’agradaria dir-les-hi que no tots som iguals i que encara hi ha gent que creu en l’equip, gent que vol lluitar per aconseguir aquell Papiol que vam somniar tots.

Estic d’acord que no és un camí fàcil, perquè a data d’avui dominen 7 regidors de l’Ajuntament d’11 que son en total.

Perquè dic que és una dictadura subliminal? Avui en dia no hi ha dictadura en l’ampli sentit de la paraula al territori Espanyol.

Faré una comparativa molt radical vale? Però és per a explicar el punt de vista.

Si ho comparem amb la violència de gènere, la dictadura pura i dura de Franco, o la mateixa que verm viure a l’Uruguai, seria el maltractament físic. Però també existeix el maltractament psicològic, què és més difícil de detectar però que hi és i ningú ho dubte. I en aquest últims casos normalment ni els veïns, ni la família, ni els amics, sabien res, ni s’ho imaginaven.

Quants vilatans han presentat instàncies o han demanat informació o documentació i s’han trobat amb entrebancs per aconseguir-ho o no han rebut mai resposta?

Nosaltres hem presentat moltes instàncies o hem demanat determinada informació en el 2003 que encara avui està sense ser contestada.

Perquè no fer un poble participatiu? Ja no tenim ni comisió de Festes

Perquè creem un Plà estratègic que no s’ha acabat mai i que no estableix un compromís veritable amb les prioritats que contempla?

Perquè cada vegada que l’Ajuntament fa una actuació (que pot agradar més o menys, però que la fa) no busca informar i consensuar amb els veïns afectats?

N’hi ha expedients d’adjudicació de determinats serveis o obres als que no hi ha forma de que podem accedir.

Sobre el resultat de les eleccions, haig de reconèixer que és molt difícil, però possible

Cada vegada hi ha més gent desenganyada amb l’actual Ajuntament i l’aliança amb ERC comporta riscos importants. Hi ha gent que pot decantar vots dins del que pot ser una ideologia de centre-esquerra, però els extrems (PP i ERC) són més reacis.

Per tant hi ha gent que no està contenta amb el que passa avui, cada vegada hi ha més gent que ha tingut la desgràcia d’haver demanat alguna cosa i no haver rebut contestació o solució al problema.

Sincerament penso que la gent poc a poc comença a obrir els ulls, però també és cert que han de veure en un altre partit o cap de llista, una nova oportunitat pel Papiol.

No dic que ho vegin en mi, encara que lluitaré perquè així sigui, perquè crec que tinc un altre tarannà, molt diferent al de l’Actual goverm municipal. Perquè Papiol representa per a mi el haver trobat el meu lloc, les meves arrels. I vull que sigui el lloc de les meves filles i que les seves arrels germinin amb les meves aquí.

Vull veure un futur per a la gent, un futur per als nostres fills i per als nostres néts.

Vull aconseguir que els nostres fills trobin totes les seves oportunitats i serveis al municipi perquè no hagin de marxar a altres pobles, perquè son els fills del Papiol


Sobre el tema de es renovacions de llistes, et contesto apart, perquè m’enrotllo molt.

Patrícia Silva ha dit...

Sobre la renovació de les llistes...quan una persona vota, vota una ideologia i per tant un partit que tingui aquesta ideologia.

Per tant vota a les persones d’aquella llista que representa el que ell pensa.

No crec que sigui important que a l’hora de fer la renovació sigui una persona o altre de la llista, perquè tots ells defensen els mateixos interessos. I la persona escollida ho és entre els seus membres estigui en el lloc que estigui.

El fet de fer-ho, tal com dius, abans d’acabar el mandat, òbviament és una estratègia de marketing. Has de donar a conèixer a algú, la seva forma de ser, de fer i de veure les coses. I no només ho fa el PSC això

Una altra cosa és el que passa al Papiol.

La gent va votar una llista independent, formada per unes persones que representaven una ideologia variada....i no obstant, estan enganyats perquè alguns membres de l’equip de govern actual, entre ells el mateix senyor alcalde, fa més de dos anys que militen a ERC. Això sí que és enganyar a la gent, perquè la gent no va votar a ERC.

De fet el senyor Vilà és al adjunt a la secretaria de política municipal d’ERC al Baix Llobregat.

Qui enganya més, qui escull un cap de llista d’entre els seus membres, o qui està votat per una ideologia i per darrera porta una altre insignia?

Patrícia Silva ha dit...

Be, vaig contestar-te depresa abans perquè avui teníem els actes de commemoració del dia de la dona.

Volia afegir a la meva última contesta l'adreça web d'ERC on apareix com a adjunt a la secretaria de política municipal del baix llobregat

http://www.esquerra.cat/locals/index.php?id_text=5271

Anònim ha dit...

Vaja no sé que ha passat però no s'ha publicat... quina mandra tornar-ho a escriure tot... intentaré resumir. Primer de tot gràcies per dedicar-me tant de temps, després d'això...
Crec que ja és comença a veure el que tant odio del polítics, els atacs dels uns cap als altres, en els dos últims articles carregues contra ERC pel sol fet d'estar en el govern, dius que són extremistes, doncs bé et recordo q el montilla en té un quants al govern, allà no són extremistes??? també carregues a l'alcalde perquè és d'ERC, per contra dius que el projecte de Junts era vàlid perquè estava format per gent de diferent ideologia, ara bé que passa que la ideologia d'ERC no és vàilda?? no és una ideologia com les altres? és pitjor que la teva? Pot resultar confús per determinada gent que ell militi en un partit però no es presenti per aquest partit. El que crec que s'hauria de preguntar és si Junts està disposat a seguir la coalició amb ERC en el pròxim mandat però no diguis que l'alcalde enganya, al cap i a la fi has donat un enllaç d'internet per demostrar que l'alcalde és d'ERC, per tant no ho amaga. I això ho dic perquè tu vas a votar i no saps el teu vot després de les eleccions a qui recolzarà. El poder surt dels despatxos i no de les urnes. Després d'això torno als pins que era el tema (en els dos darrers articles ni en parles) per tornar a dir que no és un drama la seva tala, no eren ni únics ni formaven part d'un ecosistema amenaçat o digne de preservar i quan acabin les obres hi haurà arbres i el terra serà verd (ara no hi havia sotabosc), el que passa és que és un bon eslogan electoral defensar el medi ambient, del que veritablement ens hauríem de preocupar es de salvar Collserola del vial de cornisa que la Generalitat s'entesta a construir, no saps com m'hauria agradat que la vostra pancarta parles dels milers de pins que estan en perill, així com l'ecosistema de la riera de Vallvidrera. I això de la publicitat per eleccions ho aprofito per lligar-ho amb la teva justificació del canvi dels alcaldes abans de les eleccions per qüestions de màrqueting ja que a aquesta opció, l'oposicó mai la té, per tant m'estàs justificant que les campanyes electorals no siguin justes. I que diguis que ho fa tothom encara fa que tingui en més baixa consideració a tota la classe política d'aquest país. Mira que em vaig il.lusionar quan es va aprovar l'estaut al parlament, però des de llavors tot han estat decepcions una darrera l'altre. Per part de tothom.

Patrícia Silva ha dit...

Mira, per molt que rellegeixo el que he escrit, no penso que hagi transmès tot això que dius. Així que no sé si jo estic cega a aquestes hores o és que tu t’has obcecat per alguna cosa

En primer lloc, no carrego contra ERC com a partit en cap moment. Òbviament no comparteixo moltes coses de la seva ideologia. Jo em considero d’esquerres, catalanista, no independentista; i ells són republicans. Potser et sembla una sola paraula de diferència però crea diferències abismals.

Si em llegeixes bé de qui he dit coses és de l’Alcalde, la seva forma de ser, de fer, de veure i d’actuar.

Junts, fa 8 anys va representar el somni del Papiol. M’agradaria poder dir que el PSC era aquell somni, però no és així. Van ser la gent que estava en aquell projecte i que òbviament ja no hi és. No penso que hagi d’entrar a dir constantment el mateix, així que aquí ho deixo.

Totes les ideologies son vàlides i de fet hi ha gent que les vota, per tant les comparteix. Però la meva no és la seva, perquè sinó no estaria al PSC, per tant no pretenguis que defengui una cosa en la que no crec. Jo expresso el meu pensament, la meves idees. Es clar que n’hi ha d’altres, però no meves.

Sobre extremistes...seria absurd enganyar-nos i penso que quasi bé tothom opina el mateix.

La dreta la representa el PP, el centre-dreta CIU, el centre-esquerra el PSC (i dic centre esquerra perquè dins dels PSC et trobes amb vàries corrents), l’esquerra més extrema pel punt de l’independentisme és ERC, no tenim un comunisme en l’ampli sentit de la paraula que seria l’extrem de l’esquerra.

Hi ha gent per a tots els gustos, que vota lliurement a cadascú d’ells.

Sobre Junts-ERC...coalició? Això van dient, però jo vull veure el que està signat. Coalició és un pacte entre dos partits. Vull veure un document que això ho posi. O potser faran servir el logo de Junts per intentar desviar un electorat determinat?

Sobre que l’alcalde ha enganyat en aquest aspecte. No tinc cap mena de dubte, encara és hora de que ho faci veritablement públic i porta més de dos anys a ERC. I repeteixo, Papiol no va votar a ERC. L’ètica diria que no ho hagués d’haver fet fins que es presentés com a ERC.

Sobre que al posar jo l’adreça que corrobora que està a ERC és perquè no ho amaga...aquí jo riuria molt.

A l’últim ple, un dels nostres regidors va felicitar a l’alcalde pel càrrec que tenia com a adjunt a la secretaria de política municipal a ERC....i el nostre alcalde va dir que ara tenia càrrecs sense ell assabentar-se¿?¿?¿?¿?¿? Aquest ple va ser al gener i el senyor Vilà no sabia el càrrec que tenia a ERC des del novembre? Per sort portàvem la fulla d’ERC, perquè sinó a més diria que és rumorologia del carrer.

Sobre la tala d’arbres, crec que ja vaig dir-te la meva opinió i seria tornar-la a repetir.

Sobre les renovacions quan estàs a l’oposició que no tens aquestes alternatives per a donar a conèixer els relleus i de pas que aquest pugui aprendre tot el que passa i tingui accés a la informació, tens tota la raó. Te’n recordo que nosaltres estem a l’oposició.Jo no soc regidora perquè anava cinquena. Per tant m’he hagut de buscar la vida per aprendre.

Reconec que he tingut molta sort perquè jo treballo en una empresa que treballa per al Ajuntaments, Generalitat, Diputació, etc...perquè la meva parella treballa en un ajuntament des dels 19 anys i m’ha ensenyat molt i perquè tincs un partit que posa medis perquè podem aprendre.

Les regles no son sempre justes. Qui està a l’ajuntament té una sèrie d’avantatges com és una revista municipal i no t’has de donar la "currada padre" des de l’oposició redactant, maquetant, imprimint i costejant tot això.

I finalment, sobre l’estatut jo vaig estar contenta de la seva aprovació i segueixo estant contenta. Encara que ens queda molt per lluitar perquè és un arma política rentable per a alguns que fan d’això un circ.

Però també et diré, i amb això tiro pedres en part al meu propi partit, que tots els numerets que van fer els nostres representants de la Generalitat (de tots els partits, no es lliure ni un) van fer que hi hagués una baixa participació perquè van aconseguir desviar tant la mirada del contingut que la gent ja no sabia en què consistia.

Anònim ha dit...

Doncs bé, després de tots aquest dies jo arribo a aquestes conclusions i amb això tanco la meva participació,
1.l'atac pels parcs dels pins és electoralista
2.l'alcaldes hauria de decidir-se, o va amb Junts i a ERC únicament hi és com a militant de base, o si té un càrrec dintre ERC, i per tant pot afavorir la política d'aquest partit des de l'alcaldia hauria de plantejar-se anar Junts-ERC amb coalició o únicament amb ERC.
PD: no entenc en el teu anterior escrit que ERC per ser independentista sigui d'esquerres??? ..."l’esquerra més extrema pel punt de l’independentisme és ERC..."

Patrícia Silva ha dit...

Bé jo amb això tanco també aquest debat.

En el paràgraf al que et refereixes volia dir que PSC i ERC son partits que representen a l'ideologia d'esquerres. PSC és de centre esquerres i ERC té una linia intependentista.

Gràcies per la teva participació

Anònim ha dit...

Siusplau, siguem seriosos.
Plantar un pi no és cosa de figaflors. Sense anar més lluny, l'altre día em va costar molt plantar-ne un, perque havía menjat moltes pomes i arrós amb soja.
No puc descriu-re amb paraules el patiment i l'esforç que vaig necessitar per a assolir el meu objectiu. Peró l'esforç té la seva recompensa, i ara tinc un pi molt maco en una bosseta del carrefour. Sóc feliç i estic cofoi.

Visca la gent maca com la Patty. Em poses molt amb la teva retórica socialista i les teves anáfores.