Com participar?

Per llegir o insertar un comentari, clica sobre "comments" al final de cada article (post)

Validaré per a la seva publicació tots aquells comentaris que s'expressin dins del respecte i l'educació.

No tens perquè opinar com jo, perquè no tots pensem igual, però si demano és coherència dins d'un marc democràtic i de respecte.

Si vols enviar-me un mail, clica el sobre.

També et pots subscriure i rebràs els post quan els publiqui

Signa amb el teu nom o amb un Nick, per poder seguir el curs de les intervencions, evita l'anònim que crea confusions.

24 de març 2007

ASSISTÈNCIA DOMICILIÀRIA



Inspirada una mica en el comentari a Pilar Ventura a "Rumors", avui us vull parlar dels serveis d’atenció domiciliària.

La nostra societat està en continua transformació i creant, per tant, noves necessitats.

Abans les dones no treballaven fora de casa i havien de tenir cura del marit, els fills i els pares.

Actualment la majoria de parelles treballen tots dos i això fa que des de les Administracions s’hagin de generar nous serveis que facin compatible el treball i les famílies.

Per això s’han creat subvencions (encara que minves) d’ajuda per a famílies amb nens petits, s’han potenciat la creació de escoles bressol municipals, s’estan fent molts centres cívics que permetin no només una cohesió social sinó que garanteix cursos i activitats diverses. I moltes altres coses en les que ara no entraré perquè m’allargaria.

Un dels canvis socials envers les famílies, és la cura de la nostra gent gran.

S’han creat residències per aquells que ho necessiten. És veritat que no és fàcil trobar plaça i té un cost, però s’estan fent. I des de l’Ajuntament es pot facilitar i informar sobre l’accés a aquest llocs.

Per aquells casos en que els fills (o no fills) han de fer-se càrrec de pares que necessiten determinades atencions però no necessàriament una residència , s’han creat també els Centres de dies. Penso que ha suposat una important evolució el poder no haver de deixar la feina, el tenir la seguretat de que els teus pares estan ben atesos i estimulats mentre tu no hi ets i que els pots tenir a casa.

I si no els tens al Centre de Dia i decideixes que estiguin a casa, s’ha de potenciar que des de l’Ajuntament t’enviïn personal que t’ajudi en tasques tan importants com l’estimulació en casos necessaris o la neteja del malalt.

No hem d’oblidar la Llei de la dependència, que representa un pas GEGANT de reconeixement de necessitats i de la dedicació de les persones. Una ajuda per a aquelles persones que hagin de tenir cura d’una persona gran i/o malalt amb problemes i necessitats determinades.

Donat que les parelles actualment treballen tots dos, la gent gran cada vegada més, decideix quedar-se a casa seva i no anar a casa dels fills.

Per això s’han potenciat els casals d’avis, on poden reunir-se i desenvolupar determinades activitats

Però no hem d’oblidar que hi ha determinades activitats i atencions a tenir en compte i on molts necessiten ajuda, com per exemple la neteja de determinats racons de la casa i on és costós d’arribar quan et fas gran, com pot ser la neteja de la cuina.

Moltes pensions no donen per a permetre’t tenir a algú que t’ho faci, llavors hauries de tenir accés a que una persona cada X temps et vingués a ajudar.

La nostra societat canvia, i fa que constantment hem d’evolucionar per a adaptar-nos a les noves necessitats i circumstàncies.

Tots ens fem grans i/o podem caure malalts., per tant s’han de potenciar serveis que ens ajudin a garantir una qualitat de vida i a fer més fàcil la convivència en aquells casos en que l’edat i/o la salut ens ho posa més difícil.